Kort om

Din guide
till framtiden

InPress ger ut tidningen Världen Om med framtidsscenarier och artiklar från The Economist på svenska. Även om vi i varje nummer fokuserar på någon stor förändring eller händelse som kommer att påverka framtiden inom geopolitik, affärer, vetenskap, kultur och livsstil, är vår önskan att varje nummer av tidningen ska öppna ett fönster som ökar förståelsen för trender som formar framtiden.

Vi hoppas du blir inspirerad och än mer nyfiken på världen genom de analyser, framtidsscenarier och artiklar som vi valt från The Economist (med alla rättigheter förbehållna) och översatt till svenska. I Världen Om hittar du också en del artiklar med anknytning till temat som har ett mer nordiskt perspektiv.

Finns på Pressbyrån och i din matbutik. I Norge hittar du Världen Om på Narvesen och i Finland hos Lehtipiste.

Faksimil av framsida med Greta Thunberg
Omslag Världen nummer 1

#3 ute nu

Digitaliseringen och genombrott för AI och VR lär ha fått raketbränsle under pandemin. Vissa menar att tio års utveckling skett på mindre än ett år. Vad konsekvenserna kan förväntas bli kan du läsa i nummer 3 av Världen Om.

Nästa nummer

Tema omställning

Framtidens resor

Future of Travel är en specialsektion i The Economist med framtidsscenarier för resebranschen och hur vi vårt resande förändras med pandemin.

Framtidens jobb

I specialsektionen Future of Work beskriver The Economist hur arbetsmarknaden, synen på arbete och arbetsplatsen förändras i snabb takt.

Framtidens shopping

The Economist-artiklar om hur framtidens handel och shopping förändras och utvecklas, ibland på oväntade sätt, finns samlade i Future of Shopping. Vi har valt ut några ur specialsektionen.

Framtidens pengar

Vad kommer att hända med världens centralbanker? Och med den digitala valutan, inte minst i Kina? Det beskriver The Economist i Future of Banking. 

I november och december

British Prime Minister Boris Johnson and David Attenborough attend a conference about COP26 UN Climate Summit, in London

COP26: Klimat och hållbarhet i fokus

FN:s internationella klimatkonferens COP26 äger rum den 1–12 november 2021. Värdlandet Storbritannien har visat upp en hög ambitionsnivå och har efterlyst nationella klimatåtaganden (NDCer). Det bådar för ett väl förberett COP26-möte. I detta nummer av Världen Om kommer vi därför att fokusera på framtidsscenarier och analyser från The Economist kring klimatförändringar och hur både teknik, arbete och affärsmodeller påverkas.

Världen 2022

The Economist The World In 2022 (Världen 2022) beskriver de mest tongivande trenderna och händelserna under året som ligger framför. The Economist bjuder in världsledare från politik, näringsliv och akademi som gästkrönikörer. I Världen 2022 delar The Economist med sig av insiktsfulla och vågade analyser av de megatrender och nyckelhändelser som kommer att påverka affärer, politik, teknik, geopolitik och kultur de kommande 12–18 månaderna. DI:s redaktion bidrar med en analys av kommande nyckelhändelser och trender i Sverige.

Utgivningsplan 2021–2022

Världen om #3 24 juni

Världen om #4 22 sept

Världen om #5 3 nov

Världen 2022 15 dec

Världen om #6 15 mars

Världen om #7 15 juni

Världen om #8 15 sept

Världen om #9 15 nov

Världen om #3 24 juni

Världen om #4 22 september

Världen om #5 3 november

Världen 2022 15 december

Världen om #6 15 mars

Världen om #7 15 juni

Världen om #8 15 september

Världen om #9 15 november

  • 00dagar
  • 00timmar
  • 00minuter
  • 00sekunder

Missa inte nästa nummer

Nästa nummer av Världen Om utkommer 22 september.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så meddelar vi dig när nästa nummer finns att köpa.

Om Inpress

InPress är ett nordiskt mediaföretag, etablerat 1984. Vi samarbetar med de stora tidningshusen i Norden och The Economist

InPress har exklusiv licens för The World In i Sverige (Världen) och Finland (Maailma). InPress ger ut tidningen Världen Om med framtidsscenarier och artiklar från The Economist på svenska.

Redaktion Världen Om
Redaktör Ulrica Segersten, 070-373 30 50 
Skribent/översättare Sofia Hillborg
Art Director Sofia Karlsson 
Art Director Tove Engström

Ansvarig utgivare Världen Om
Vd InPress Conny Unéus, 070-373 30 70

Annons/marknad Världen Om
Anders Ekstedt, 070-337 32 30

www.inpress.com

Tack för din registrering. Vi hör av oss när vi har något nytt att berätta!