Omställning

Vad kommer att hända med shopping och handeln?

Världen står på tröskeln till en total omvandling av detaljhandeln. Innovationerna är bara i sin linda. De riktigt goda nyheterna är att en hel del av innovationerna kommer att göra handeln mer hållbar på riktigt. Shoppingmodell har efter 150 år har blivit oligopolistisk, det vill säga fast i sin form och uttryck för dålig service. Det tar åratal för tekniska genombrott att förändra samhället. E-handeln befinner sig bara i sitt tredje årtionde. Nästa årtionde kan bli en tid av kraftig omvälvning både för handlare, fastighetsägare och konsumenter.

The Economist specialsektion
”The Future of Shopping”. Ur innehållet:

Om någon grupp har haft det bra under covid-19 är det våra pälsklädda vänner. Enligt Bernard Meunier vid Purina PetCare, ett märke med en försäljning på 15,4 miljarder dollar årligen, har antalet sällskapsdjur stigit kraftigt under pandemin.

Ur Special report, The Economist, Mar 13th 2021 edition

15,4

Nya boutiquer etableras

Under pandemin har återförsäljare från Europa, Asien och Latinamerika öppnat boutiquer utan sätta foten i USA.

Ur Special report, The Economist, Mar 13th 2021 edition

Ska nu plötsligt fastighetsbaronerna avgöra vad som är coolt eller inte? Det är en av många motsägelser i en renässans som suddar ut gränserna mellan kunder och återförsäljare.

Ur Special report, The Economist, Mar 13th 2021 edition

Fastighetsägarna avgör vad som är coolt

Detaljhandeln demokratiseras

Möjligheten för varumärken att nå sina kunder direkt, utan att betala stora prispålägg kan komma att demokratisera detaljhandeln på ett sätt som inte skådats sedan industriella revolutionen.

Ur Special report, The Economist, Mar 13th 2021 edition

E-handelsexplosionen betyder inte dödsstöten för de fysiska butikerna. När nedstängningarna har lyfts har kunderna återigen flockats till köpcenter och städernas butiksgator. Till och med den digitala förkämpen Nike invigde en interaktiv flaggskeppsbutik på Champs-Elysées i Paris förra året, en av flera nyligen öppnade butiker.

Ur Special report, The Economist, Mar 13th 2021 edition

Ryktet om butikernas död är överdriven

Annonsera i Världen Om

Kontakta någon av våra projektledare så berättar de med om hur du kan synas i kommande nummer av Världen Om 

Conny Unéus

Tel: 070-373 30 70
E-post: conny.uneus[at]inpress.com

Anders Ekstedt

Tel: 070-337 32 30
E-post: anders.ekstedt[at]ipress.com

Om Inpress

InPress är ett nordiskt mediaföretag, etablerat 1984. Vi samarbetar med de stora tidningshusen i Norden och The Economist

InPress har exklusiv licens för The World In i Sverige (Världen) och Finland (Maailma). InPress ger ut tidningen Världen Om med framtidsscenarier och artiklar från The Economist på svenska.

Redaktion Världen Om
Redaktör Ulrica Segersten, 070-373 30 50 
Skribent/översättare Sofia Hillborg
Art Director Sofia Karlsson 
Art Director Tove Engström

Ansvarig utgivare Världen Om
Vd InPress Conny Unéus, 070-373 30 70

Annons/marknad Världen Om
Anders Ekstedt, 070-337 32 30

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Anmäl dig här och bli bland de första att få tillgång till nya artiklar från Världen Om och The Economists material på svenska.