Kort om

Din guide
till framtiden

InPress ger ut magasinet Världen Om med framtidsscenarier och artiklar från The Economist på svenska tillsammans med Dagens Industri. Även om vi i varje nummer fokuserar på någon stor förändring eller händelse som kommer att påverka framtiden inom geopolitik, affärer, vetenskap, kultur och livsstil, är vår önskan att varje nummer av tidningen ska öppna ett fönster som ökar förståelsen för trender som formar framtiden.

Vi hoppas du blir inspirerad och än mer nyfiken på världen genom de analyser, framtidsscenarier och artiklar som vi valt från The Economist (med alla rättigheter förbehållna) och översatt till svenska. I Världen Om hittar du också en sektion från Dagens Industri som ger ett svenskt perspektiv på utvald trend som formar svenskt näringsliv.

Förutom distribution i Dagens Industri finns Världen Om på Pressbyrån och i din matbutik. I Norge hittar du Världen Om på Narvesen och i Finland hos Lehtipiste.

Omslag Världen Om April 2023

Vill du läsa mer från
The Economist på svenska?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

#9 April

I april-numret av Världen Om 2023 kommer du att kunna läsa artiklar från The Economist om vilka utmaningar världsekonomin står inför. Bland annat vad kostnader för åldrande befolkning, energi och försvar kommer att få för konsekvenser för statsbudgetar. Och ja, hur inflationsmålen kommer att hanteras. Men också hur Kina ser på den rådande världsordningen. Artiklar från The Economist teknikrapport djupdyker i  hur mycket mer vi kan göra för att fixa hjärnan och målar upp hisnande möjligheter som står för dörren. 

Omslag Världen Om April 2023

#9 2023

Världsekonomin

Regimbyte i världsekonomin. Kommer regeringar att slänga 2-procentsmålet över bord? Hur som helst behövs reformer som klarar av chocker som pandemier och energikriser. Även stadigt ökande kostnader för klimatomställning, försvar och en åldrande befolkning kräver skicklighet från finansministrar.

Innovationer som ska fixa hjärnan

Hjärnans sjukdomar och psykisk ohälsa står för en allt större del av världens sjukdomsbörda. Samtidigt har kunskapen om hjärnan exploderat de senaste åren och vi kanske står inför hisnande möjligheter att fixa det som går fel. Medicinteknik och läkemedelsindustrin kommer att påverkas stort – och patienterna.

Köp Världen Om

Omslag Världen Om 8
#8
CoverVarldenOm7
#7
CoverVarldenOm6
#6

Här kan du beställa tidningen Världen Om med artiklar från The Economist och Dagens Industri. Nr 8 (88 sidor) handlar om ESG och den gröna energi-omställningen, nr 7 (92 sidor) om appar med koll på hälsan och nr 6 (100 sidor) om centralbankernas spel och hur Kina synar affärerna.

Välj önskat nummer genom att fylla i formuläret nedan så får du en bekräftelse via mail. Du betalar ditt köp med fakturan som följer med din leverans. 

Världen Om #10 kommer i juni 2023

Slutet för Kalle Anka-diplomatin

I juni-numret av Världen Om 2023 kommer du att kunna läsa artiklar från The Economist om smarta elnät, men också om vilka utmaningar fordonsindustrin står inför. Sättet att tillverka, sälja, köpa, äga och använda bilar står inför ett systemskifte. Vi får också veta att eran av Kalle Anka-diplomati förmodligen är över. Mobilspel påverkar människors världsbild i allt högre utsträckning. Då kan man fråga sig vad det får för betydelse att de mest spelade spelen görs framförallt i Kina och Sydkorea. Europa finns inte med bland de 10 största. Vi får också möta Europas ledande kvinna Ursula von der Leyen. Och Big Mac-index – en klassiker från The Economist ger oss en bild av hur konsumentpriserna i  Sverige ligger till.

Smarta elnät

Det är ingen lätt uppgifter för de smarta elnäten att fördela el från olika energislag. Och inte är det lätt med regelverket heller eller att få utbud och efterfrågan att matcha. The Economist hjälper oss att förstå var de riktigt stora utmaningarna och möjligheterna finns.

Foto: Evan Smogor/Unsplash

Bilaffären

Synen på hur bilar ska tillverkas, säljas, köpas, användas och ägas, eller vad en bil egentligen är –allt håller på att förändras. Även vilka som väljer att ta körkort. Att bilbranschen genomgår en metamorfos är uppenbart, visar specialrapport från The Economist.

Foto: Ben Weber/Unsplash 

Världen 2023

The Economist The World Ahead 2023 (Världen 2023) beskriver de mest tongivande trenderna och händelserna under året som ligger framför. The Economist bjuder in världsledare från politik, näringsliv och akademi som gästkrönikörer. I Världen 2023 delar The Economist med sig av insiktsfulla och vågade analyser av de megatrender och nyckelhändelser som kommer att påverka affärer, politik, teknik, geopolitik och kultur de kommande 12–18 månaderna. DI:s redaktion bidrar med en analys av kommande nyckelhändelser och trender i Sverige.

Läs mer om Världen 2023 på www.inpress.com

Utgivningsplan 2023

Världen om #9 – april 2023

Världen om #10 – juni 2023

Världen om #11 – Oktober 2023

Världen 2024 – december 2023

Om InPress

InPress är ett nordiskt mediaföretag, etablerat 1984. Vi samarbetar med de stora tidningshusen i Norden och The Economist

InPress har exklusiv licens för The World In i Sverige (Världen) och Finland (Maailma). InPress ger ut tidningen Världen Om med framtidsscenarier och artiklar från The Economist på svenska.

Redaktion Världen Om
Redaktör Ulrica Segersten, 070-373 30 50 
Art Director Sofia Karlsson 
Art Director Tove Engström

Ansvarig utgivare Världen Om
Vd InPress Conny Unéus, 070-373 30 70

Annons/marknad Världen Om
Anders Ekstedt, 070 337 32 30
Lars Jakobsson, 070 373 30 10
Johan Lithén, +358 40 5024 943

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Anmäl dig här och bli bland de första att få tillgång till nya artiklar från Världen Om och The Economists material på svenska.