Kort om

Din guide
till framtiden

InPress ger ut magasinet Världen Om med framtidsscenarier och artiklar från The Economist på svenska tillsammans med Dagens Industri. Även om vi i varje nummer fokuserar på någon stor förändring eller händelse som kommer att påverka framtiden inom geopolitik, affärer, vetenskap, kultur och livsstil, är vår önskan att varje nummer av tidningen ska öppna ett fönster som ökar förståelsen för trender som formar framtiden.

Vi hoppas du blir inspirerad och än mer nyfiken på världen genom de analyser, framtidsscenarier och artiklar som vi valt från The Economist (med alla rättigheter förbehållna) och översatt till svenska. I Världen Om hittar du också en del artiklar med anknytning till temat som har ett mer nordiskt perspektiv.

Förutom distribution i Dagens Industri finns Världen Om på Pressbyrån och i din matbutik. I Norge hittar du Världen Om på Narvesen och i Finland hos Lehtipiste.

CoverVarldenOm7

#7

September-numret av Världen Om har fokus på världsekonomi och centralbankernas roll för inflationen. I artiklar från sommarens teknikrapport från The Economist fördjupar vi oss också i vad kroppsnära teknik och wearables kommer att betyda för hälso- och sjukvården. Och om hur mycket teknikjättar som Google och Apple satsar på den förmodade hälsorevolutionen.

Dessutom: Personlig intervju med Ukrainas första dam Olena Zelenska som inte alls är förvånad över sin mans mod och beslutsamhet i kriget. Viktor Munkhammar från Dagens Industri skriver om hur Sveriges Riksbank nu tvingas navigera i okänd terräng mitt under många stora förändringar. The Economist Intelligence Unit har rankat världens städer och kommit fram till att Wien är den bästa staden att bo i.

CoverVarldenOm7
Faksimil Olena Zelenska
Faksimil Teknikjättarna har fått upp ögonen för vården

#7 2022

Kroppsnära teknik
och hälsa

En hälsorevolution har precis börjat. Kanske kommer begreppet patient att vara ett minne blott. Självkvantifiering (Quantified self), nya möjligheter för skräddarsydda behandlingar och samarbeten som kom igång under pandemin, kommer att påskynda revolutionen.

Centralbankerna och inflationen

Så länge inflationen var låg fick centralbankerna allt fler uppgifter och tappade kanske bort sin viktigaste uppgift – att vaka över penningvärdet och sätta stopp för hög inflation.

Världen Om #8 – ute i november 2022

Hållbarhet bortom floskler

I novembernumret av Världen Om beskriver The Economist i en specialrapport om näringslivets hållbarhetsarbete och märkningar som ESG – och konstaterar att mycket måste ses över rejält för att inte riskera att bara bli fluff och ett spel för gallerierna. Den allra senaste teknikrapporten från The Economist undersöker vad som krävs för att elektrifiering och energiförsörjningen inte helt ska slå undan ekonomin för stater och individer samt vilka energikällor och tekniker som är speciellt intressanta.

Foto: Istockphoto

Hållbarhet mer än bokstäver

Hållbarhetsakronymen ESG (miljö, sociala frågor och bolagsstyrning) inom näringslivet behöver enligt The Economist ses över ordentligt eftersom ESG-investeringar 2020 uppgick till över 35 000 miljarder dollar. Det är dags att undersöka vad som på riktigt kan göra skillnad och hur falsk marknadsföring kan avslöjas.

Foto:Istockphoto

Energiomställningen

Elektrifiering löser inte klimatkrisen eller beroendet av rysk gas – men är en bra början. Det är en sak vad som faktiskt går att göra tekniskt och en annan vad befolkningen är beredda att förändra när det gäller livsstil. En av de stora tekniska frågorna är lagring av energi.

Foto:Istockphoto

I butik nu

Världen 2022

The Economist The World Ahead 2022 (Världen 2022) beskriver de mest tongivande trenderna och händelserna under året som ligger framför. The Economist bjuder in världsledare från politik, näringsliv och akademi som gästkrönikörer. I Världen 2022 delar The Economist med sig av insiktsfulla och vågade analyser av de megatrender och nyckelhändelser som kommer att påverka affärer, politik, teknik, geopolitik och kultur de kommande 12–18 månaderna. DI:s redaktion bidrar med en analys av kommande nyckelhändelser och trender i Sverige.

Läs mer om Världen 2022 på www.inpress.com

Utgivningsplan 2022

Världen om #6 27 april

Världen om #7 7 september

Världen om #8 19 oktober

 

Världen om #8 2 november

  • 00dagar
  • 00timmar
  • 00minuter
  • 00sekunder

Missa inte nästa nummer

Nästa nummer av Världen Om utkommer 2 november.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så meddelar vi dig när nästa nummer finns att köpa.

Om InPress

InPress är ett nordiskt mediaföretag, etablerat 1984. Vi samarbetar med de stora tidningshusen i Norden och The Economist

InPress har exklusiv licens för The World In i Sverige (Världen) och Finland (Maailma). InPress ger ut tidningen Världen Om med framtidsscenarier och artiklar från The Economist på svenska.

Redaktion Världen Om
Redaktör Ulrica Segersten, 070-373 30 50 
Skribent/översättare Sofia Hillborg
Art Director Sofia Karlsson 
Art Director Tove Engström

Ansvarig utgivare Världen Om
Vd InPress Conny Unéus, 070-373 30 70

Annons/marknad Världen Om
Anders Ekstedt, 070 337 32 30
Lars Jakobsson, 070 373 30 10
Johan Lithén, +358 40 5024 943

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Anmäl dig här och bli bland de första att få tillgång till nya artiklar från Världen Om och The Economists material på svenska.