Kort om

Din guide
till framtiden

InPress ger ut magasinet Världen Om med framtidsscenarier och artiklar från The Economist på svenska tillsammans med Dagens Industri. Även om vi i varje nummer fokuserar på någon stor förändring eller händelse som kommer att påverka framtiden inom geopolitik, affärer, vetenskap, kultur och livsstil, är vår önskan att varje nummer av tidningen ska öppna ett fönster som ökar förståelsen för trender som formar framtiden.

Vi hoppas du blir inspirerad och än mer nyfiken på världen genom de analyser, framtidsscenarier och artiklar som vi valt från The Economist (med alla rättigheter förbehållna) och översatt till svenska. I Världen Om hittar du också en sektion från Dagens Industri som ger ett svenskt perspektiv på utvald trend som formar svenskt näringsliv.

Förutom distribution i Dagens Industri finns Världen Om på Pressbyrån och i din matbutik. I Norge hittar du Världen Om på Narvesen och i Finland hos Lehtipiste.

Omslag Världen Om 8

Köp Världen Om

Omslag Världen Om 8
#8
CoverVarldenOm7
#7
CoverVarldenOm6
#6

Här kan du beställa tidningen Världen Om med artiklar från The Economist och Dagens Industri. Nr 8 (88 sidor) handlar om ESG och den gröna energi-omställningen, nr 7 (92 sidor) om appar med koll på hälsan och nr 6 (100 sidor) om centralbankernas spel och hur Kina synar affärerna.

Välj önskat nummer genom att fylla i formuläret nedan så får du en bekräftelse via mail. Du betalar ditt köp med fakturan som följer med din leverans. 

#8

I novembernumret av Världen Om beskriver The Economist i en specialrapport om investeringar i fonder som är ESG-klassade – och konstaterar att ESG antingen behöver skrotas, eller i alla fall ses över rejält för att kunna styra mot riktig hållbarhet. I The Economist teknikrapport undersöker redaktörer vad som krävs för att elektrifiering och energiförsörjningen inte helt ska slå undan ekonomin för stater och individer samt vilka energikällor och tekniker som är speciellt intressanta för en grön energiomställning.

Omslag Världen Om 8

#8 2022

Hållbarhet mer än bokstäver

Hållbarhetsakronymen ESG (miljö, sociala frågor och bolagsstyrning) inom näringslivet behöver enligt The Economist ses över ordentligt eftersom ESG-investeringar 2020 uppgick till över 35 000 miljarder dollar. Det är dags att undersöka vad som på riktigt kan göra skillnad och hur falsk marknadsföring kan avslöjas.

Energiomställningen

Energi-omställningen

Elektrifiering löser inte klimatkrisen eller beroendet av rysk gas – men är en bra början. Det är en sak vad som faktiskt går att göra tekniskt och en annan vad befolkningen är beredda att förändra när det gäller livsstil. En av de stora tekniska frågorna är lagring av energi.

Världen Om #9– ute i April 2023

Världsekonomin, Kina och hur vi blir bättre på att fixa hjärnan

I det första numret av Världen Om 2023 kommer du att kunna läsa artiklar från The Economist om vilka utmaningar världsekonomin står inför. Bland annat vad kostnader för åldrande befolkning, energi och försvar kommer att få för konsekvenser för statsbudgetar. Och ja, hur inflationsmålen kommer att hanteras. Men också hur relationen till Kina kommer att förändras. Artiklar från The Economist teknikrapport djupdyker i neurovetenskap och medicinteknik och målar upp hisnande möjligheter som står för dörren att fixa till hjärnan och hjärnans sjukdomar.

Foto: Unsplash

Världsekonomin

Regimbyte i världsekonomin. Kommer regeringar att slänga 2-procentsmålet över bord? Hur som helst behövs reformer som klarar av chocker som pandemier och energikriser. Även stadigt ökande kostnader för klimatomställning, försvar och en åldrande befolkning kräver skicklighet från finansministrar.

Foto: Unsplash

Läkemedel som ska fixa hjärnan

Hjärnans sjukdomar och psykisk ohälsa står för allt större del av världens sjukdomsbörda. Samtidigt har kunskapen om hjärnan exploderat de senaste åren och vi kanske står på tröskeln inför hisnande möjligheter att fixa det som går fel. Medicinteknik och läkemedelsindustrin kommer att påverkas stort – och patienterna.

Foto: Istockphoto

Världen 2023

The Economist The World Ahead 2023 (Världen 2023) beskriver de mest tongivande trenderna och händelserna under året som ligger framför. The Economist bjuder in världsledare från politik, näringsliv och akademi som gästkrönikörer. I Världen 2023 delar The Economist med sig av insiktsfulla och vågade analyser av de megatrender och nyckelhändelser som kommer att påverka affärer, politik, teknik, geopolitik och kultur de kommande 12–18 månaderna. DI:s redaktion bidrar med en analys av kommande nyckelhändelser och trender i Sverige.

Läs mer om Världen 2023 på www.inpress.com

Utgivningsplan 2023

Världen om #9 – april 2023

Världen om #10 – juni 2023

Världen om #11 – Oktober 2023

Världen 2024 – december 2023

Om InPress

InPress är ett nordiskt mediaföretag, etablerat 1984. Vi samarbetar med de stora tidningshusen i Norden och The Economist

InPress har exklusiv licens för The World In i Sverige (Världen) och Finland (Maailma). InPress ger ut tidningen Världen Om med framtidsscenarier och artiklar från The Economist på svenska.

Redaktion Världen Om
Redaktör Ulrica Segersten, 070-373 30 50 
Art Director Sofia Karlsson 
Art Director Tove Engström

Ansvarig utgivare Världen Om
Vd InPress Conny Unéus, 070-373 30 70

Annons/marknad Världen Om
Anders Ekstedt, 070 337 32 30
Lars Jakobsson, 070 373 30 10
Johan Lithén, +358 40 5024 943

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Anmäl dig här och bli bland de första att få tillgång till nya artiklar från Världen Om och The Economists material på svenska.